Nieuws
|
27 juni 2022

Een zomer zonder zorgen

De maanden juni, juli, augustus en september zijn net die zomerse maanden waar we bijna allemaal wat ontspanning opzoeken. Maar zorgeloos leven in uw vrije tijd vraagt ook naar de juiste bescherming. Een reisverzekering is hier vaak een goede oplossing. Afhankelijk van de bestemming en soort van vakantie kunt u een reisverzekering op maat afsluiten. In dit artikel helpen we u graag op weg.

Jaarcontract of tijdelijke verzekering?

De keuze tussen beide is meestal afhankelijk van de duurtijd en frequentie van uw reizen. Als u meerdere reizen per jaar doet, dan adviseren wij u om voor een jaarcontract te kiezen i.p.v. tijdelijke contracten per reis te boeken.

Kiest u voor een vakantie met de wagen? Dan is het vaak beter om uw voertuig gans het jaar te beschermen tegen pech, i.p.v. enkel tijdens de vakantie. Ook hier is een jaarcontract dan de betere oplossing.

Wat kan u verzekeren in een reisverzekering?

Reisannulering

Deze waarborg komt tussen in de kosten voor het annuleren of het vervroegd afbreken van uw reis. Dit kan in geval van ziekte, ongeval of een overlijden in de familie.

Bijstand aan personen

Deze waarborg bemiddelt in de medische kosten, zowel bij een ongeval als ziekte. Wij adviseren hier steeds om een onbeperkte dekking in medische kosten te verzekeren. U kan aanvullend ook een vooropgesteld kapitaal verzekeren in geval van blijvende ongeschiktheid of overlijden.

Bagage dekking

Hier zijn de kosten van uw bagage verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging van uw bagage. Deze waarborg zal ook de kosten vergoeden voor de eerst noodzakelijke aankopen.

Voertuig

Deze waarborg voorziet tussenkomst in dergelijke kosten zoals een vervangwagen, sleepkosten of het opsturen van onderdelen om uw wagen te herstellen.  

Onze tips voor een zorgeloze zomer

We willen u nog deze gouden tips meegeven zodat u helemaal kunt genieten van een deugddoende vakantie zonder zorgen:

  • Blijf steeds waakzaam en informeer voorafgaand in hoeverre er tussenkomst is ingeval van  een Covid-19 infectie.

  • Informeer ons over uw reis nadat u geboekt hebt, zodat wij kunnen controleren of de limieten van uw reis voldoen aan de verzekerde waarborgen in uw reisverzekering.

  • Kies altijd voor één reisverzekering. Ook al is het verleidelijk om enkele afzonderlijke reisverzekeringen af te sluiten, het is belangrijk dat u één contactpersoon heeft wanneer u zich in een noodsituatie bevindt. Zo vermijdt u dat u naar verschillende diensten moet bellen bij een incident, omdat u hiervoor afzonderlijke contracten heeft afgesloten.

Wenst u meer informatie of heeft u vragen over uw reisverzekering? Neem dan contact op met één van onze specialisten via info@ld-m.be.

door Willem De Bock