Nieuws
|
18 juli 2023

De weg naar een zorgeloze zomer

De maanden juni, juli, augustus en september zijn zomerse maanden waarin we allemaal wat ontspanning opzoeken. Maar zorgeloos leven in je vrije tijd vraagt ook de juiste bescherming. Een reisverzekering is hier vaak een goede oplossing. Afhankelijk van de bestemming en soort van vakantie kan je een reisverzekering op maat afsluiten. In dit artikel helpen we je graag op weg.

Jaarcontract of tijdelijke verzekering?

De keuze tussen een jaarcontract of tijdelijke verzekering is meestal afhankelijk van de duurtijd en frequentie van je reizen. Als je meerdere reizen per jaar doet, dan adviseren wij je om voor een jaarcontract te kiezen i.p.v. tijdelijke contracten per reis te boeken.

Kies je voor een vakantie met de wagen? Dan is het vaak beter om je voertuig gans het jaar te beschermen tegen pech, i.p.v. enkel tijdens de vakantie. Ook hier is een jaarcontract dan de betere oplossing.

Wat kan je verzekeren in een reisverzekering?

Reisannulering

Deze waarborg komt tussen in de kosten voor het annuleren of het vervroegd afbreken van je reis. Dit kan in geval van ziekte, ongeval of een overlijden in de familie.

Bijstand aan personen

Deze waarborg bemiddelt in de medische kosten, zowel bij een ongeval als ziekte. Wij adviseren hier steeds om een onbeperkte dekking in medische kosten te verzekeren. Je kan aanvullend ook een vooropgesteld kapitaal verzekeren in geval van blijvende ongeschiktheid of overlijden.

Bagage dekking

Hier zijn de kosten van je bagage verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging van je bagage. Deze waarborg zal ook de kosten vergoeden voor de eerst noodzakelijke aankopen.

Voertuig

Deze waarborg voorziet tussenkomst in dergelijke kosten zoals een vervangwagen, sleepkosten of het opsturen van onderdelen om je wagen te herstellen.  

Onze tips voor een zorgeloze zomer

We willen je nog drie gouden tips meegeven zodat je helemaal kan genieten van een deugddoende vakantie zonder zorgen:

  • Zet het noodnummer van je reisverzekeraar in je contacten. Zo kan je indien nodig direct je verzekeraar bereiken en professionele assistentie verkrijgen.

  • Informeer ons over je reis nadat je geboekt hebt, zodat wij kunnen controleren of de limieten van je reis voldoen aan de verzekerde waarborgen in je reisverzekering.

  • Kies altijd voor één reisverzekering. Ook al is het verleidelijk om enkele afzonderlijke reisverzekeringen af te sluiten, het is belangrijk dat je één contactpersoon hebt wanneer je je in een noodsituatie bevindt. Zo vermijd je dat je naar verschillende diensten moet bellen bij een incident, omdat je hiervoor afzonderlijke contracten hebt afgesloten.

Wens je meer informatie of heb je vragen over je reisverzekering? Neem dan contact op met één van onze specialisten via info@ld-m.be.

door Willem De Bock