Nieuws
|
6 februari 2023

Voorschot op uw tweede pensioenpijler

Bouwt u via een groepsverzekering of VAPZ een aanvullend pensioen op? Dan betekent dit dat het spaarbedrag geblokkeerd staat tot de opname van uw pensioen. Als uitzondering op de regel kunt u voor de financiering van uw vastgoedproject wel reeds een deel van het gespaarde bedrag opvragen.

Het maximale bedrag dat u kunt opnemen hangt af van de verzekeraar, maar ligt meestal tussen 60% en 70%. Het opgenomen bedrag moet worden gebruikt voor investeringen in privé onroerend goed. Het voorschot kan gebruikt worden voor een aankoop, een verbouwing of voor verfraaiingswerken. Zelfs de vervroegde terugbetaling van een hypothecair krediet komt in aanmerking. Het pand waarin wordt geïnvesteerd kan de eigen woning zijn, maar ook een opbrengsteigendom komt in aanmerking. Enige vereiste is dat het onroerend goed zich in de Europese Economische Ruimte bevindt.

Vragen hierover? We helpen u graag!

Geschreven door Willem De Bock