Nieuws
|
20 februari 2023

Vanaf 2023 moeten motorfietsen ook worden gekeurd

Hoewel auto’s al jaren systematisch werden gekeurd, zijn motorfietsen altijd buiten schot gebleven. Tot 1 januari 2023. Dan heeft Vlaanderen de motorfietskeuring geïntroduceerd. We geven u graag meer uitleg hieronder.

Sinds dit jaar heeft Vlaanderen de motorfietskeuring ingevoerd voor alle motorfietsen met een vermogen boven de 125 CC, alsook voor alle elektrische of hybride motorfietsen met een vermogen boven de 11 kilowatt. Deze keuring is verplicht na een ongeval en in geval van een tweedehandsverkoop.

Tijdens deze keuring zal de motorfiets aan een technische controle worden onderworpen, die zich vooral focust op de veiligheid en de milieu- & geluidsimpact. Het prijskaartje hiervan bedraagt 48,10 euro.

Wenst u meer informatie hierover? Of wilt u weten hoe u uw motorfiets het best verzekert? Contacteer dan één van onze experten.

Geschreven door Jonas Van de Wouwer

Kent u deze producten al?