Nieuws
|
9 augustus 2022

Cybercrime, een virtueel risico?

De afgelopen jaren haalt cybercriminaliteit steeds meer de media.  Naast overheden zijn ook bedrijven steeds vaker het slachtoffer van een cyberaanval. Hackers leggen onder meer websites en bedrijfsnetwerken plat en eisen vaak hoge losgelden. Naast hacking zijn er nog talloze andere vormen van cybercrime, waarvan identiteitsfraude en ransomware het vaakst voorkomen.

Bescherm je onderneming tegen cybercriminelen

Naast de kostprijs voor de herstelling, is er vaak ook financiële schade omdat de werking van uw bedrijf in gevaar komt.  Ook kan uw aansprakelijkheid in het kader van de wetgeving op de bescherming van de privacy in het gedrang komen als de klantgegevens in handen komen van deze criminelen.  Daarnaast kan ook de reputatie waar u met uw bedrijf jarenlang elke dag aan werkt aangetast worden.

Kies voor een cyberverzekering

Een goede cyberverzekering biedt vergoedingen voor het opnieuw operationeel maken van systemen, data-recovery en het opsporen van lekken. Verdedigingskosten bij het onderzoeken van privacy-lekken en kosten om reputatieschade te beperken worden eveneens vergoed. Nadat alle kosten voor herstel zijn gemaakt zal de verzekering ook de geleden schade vergoeden voor de periode waarin niet kon gewerkt worden.

Wenst u meer informatie of heeft u vragen over een cyberverzekering? Neem dan contact op met één van onze specialisten via info@ld-m.be.

Geschreven door Willem De Bock

Kent u deze producten al?