Nieuws
|
19 december 2022

Diefstal en verzekering van luxegoederen: waar moet u op letten?

In 2021 waren er in België net geen 35.000 woninginbraken. Als u dit weet, dan weet u ook dat een verzekering ter bescherming van uw horloges of kunstcollectie geen overbodige luxe is. Maar weet u ook dat de standaard brandpolis slechts een beperkte dekking per voorwerp voorziet? En er haast altijd een limiet wordt geplaatst op de totaliteit van de juwelen en aanverwanten? Uw exclusieve eigendommen verdienen volgens ons net dat extra beetje meer zorg, of ze zich nu in België of in het buitenland bevinden. 

Wanneer u de brandpolis van uw woning bekijkt, is de kans groot dat deze ook een clausule bevat ter verzekering van de waarborg diefstal. Voldoet deze dekking echter aan uw noden? Om deze vraag te beantwoorden is een grondige analyse van onderstaande elementen noodzakelijk:

  • Verzekerde waarde van uw inboedel

  • Maximumvergoeding per voorwerp

  • Soort inhoud (kunst, juwelen, etc.)

  • Dekkingen / Uitsluitingen

  • Preventiemaatregelen

Onze gerichte adviezen zorgen ervoor dat wij - samen met u - uw meest kostbare bezittingen in kaart brengen en u een oplossing op maat aanbieden. Zo kunt u met een gerust gevoel vertrekken en bent u zeker dat er geen onaangename verrassing op u wacht bij thuiskomst.

geschreven door Jonas Van de Wouwer

Kent u deze producten al?