Nieuws
|
27 maart 2024

Stef van Aston Martin Antwerp vertrouwt blindelings op de expertise van Le Doux & Mortelmans

Aston Martin Antwerp viert dit jaar zijn 40ste verjaardag en is daarmee één van de oudste Aston Martin concessies in Europa. In 1984 ging René Michiels van start als vertegenwoordiger van het prestigieuze Britse merk voor België. In 2005 ontving hij de felbegeerde ‘Lifetime Achievement Award’ voor zijn jarenlange inzet. Vandaag staat zoon Yves Michiels aan het roer, bijgestaan door een team van gepassioneerde medewerkers. Eén van hen is Stef Tassignon, sales manager in de showroom in Antwerpen (Wommelgem). Bij de verkoop van een wagen benadrukt hij altijd het belang van een goede verzekering. Bij een onvoorziene gebeurtenis is het essentieel dat er snel gehandeld wordt en dat je kan rekenen op een uitgebreide dekking. Dankzij de samenwerking met Le Doux & Mortelmans kan Stef die garantie ook effectief aan zijn klanten geven.

Stef Tassignon
Stef Tassignon, Sales Manager bij Aston Martin Antwerp

Een vak apart

Een jaar of vijftien geleden wandelde Frédéric Hopchet, partner en accountmanager bij Le Doux & Mortelmans, de showroom van Aston Martin Antwerp binnen. “Een nieuwe dealer in de buurt, dat wekte natuurlijk mijn interesse. In die tijd was het nog veel moeilijker om luxe-voertuigen te verzekeren en niet veel makelaars waagden zich eraan. Bij ons lag dat anders, de passie voor auto’s is altijd aanwezig geweest. We werkten toen al samen met andere merken van luxe wagens. Het verzekeren van exclusieve auto’s is een vak apart. Je hebt echt iemand nodig die zich daarin gespecialiseerd heeft. Stef begrijpt dat en door onze gedeelde passie zaten we meteen op dezelfde golflengte.”

Na akkoord van de klant bezorgt Stef bij een verkoop de gegevens aan Le Doux & Mortelmans. Zij werken volgens een principe waarbij ze binnen de 24 uur contact opnemen en daarna bij voorkeur persoonlijk langsgaan. Stef: “In veel gevallen hebben onze klanten al iemand die hun verzekeringen beheert. Toch raad ik hen aan om de vergelijking te maken. Een verzekeringsmakelaar is een vertrouwenspersoon, maar we zien nog te vaak dat contracten elk jaar blijven doorlopen zonder enige vorm van opvolging. Als onze klanten horen dat de mensen van Le Doux & Mortelmans bij hen op bezoek zullen komen om kennis te maken, beseffen ze plots dat ze hun eigen makelaar al jaren niet meer gezien of gehoord hebben. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Persoonlijke aanpak

Een persoonlijke aanpak en scherpe tarieven, dat is precies waar Le Doux & Mortelmans het verschil wil maken. Dat beaamt Kristof Dillen, accountmanager bij Le Doux & Mortelmans. “De kwaliteit van Aston Martin ligt heel hoog. Wij vinden het belangrijk om datzelfde niveau na te streven in onze service. We geven de klanten bijvoorbeeld altijd verschillende offertes. Zo kunnen ze een keuze maken op basis van hun eigen behoeftes. Waarvoor wordt de auto gebruikt? Gaat het eventueel om een tweede of derde voertuig? Welk risico willen ze zelf dragen? Dat speelt allemaal mee. Naast het bepalen van de premie en polisvoorwaarden, maken we ook meteen afspraken rond een periodieke opvolging. Dat kan jaarlijks zijn, maar ook om de 2 of 3 jaar. Zolang we maar geen ‘stille’ of slapende klanten hebben. Dat vraagt misschien iets meer werk langs onze kant, maar een persoonlijk gesprek is in deze context veel waardevoller dan een e-mail.”

Specifieke voorwaarden

Naast de persoonlijke aanpak is er natuurlijk ook de expertise van Le Doux & Mortelmans. Die expertise is nodig, zegt Stef. “Veel klassieke verzekeringsmakelaars zijn niet vertrouwd met de eigenschappen van dit type wagens. Om maar een voorbeeld te geven: het lakproces van een Aston Martin duurt langer dan de productie van een reguliere wagen. Daarnaast zijn er oneindig veel mogelijkheden om de wagen helemaal naar je eigen smaak te personaliseren. Die graad van afwerking verklaart de aankoopprijs, maar ook waarom de herstelkosten soms hoog kunnen oplopen.”

Experts van klassieke verzekeraars aanvaarden die hoge kosten en uurlonen niet altijd. Le Doux & Mortelmans werkt samen met een aantal partners die dat wél doen. Ook bij het opmaken van de offerte wordt er rekening gehouden met de kenmerken van de auto, en niet enkel met de waarde.

Kristof: “Er zijn verzekeraars die eisen dat er vanaf een bepaalde waarde een speciaal alarm in de wagen geïnstalleerd wordt. Maar een Aston Martin is, ongeacht de verzekerde waarde, helemaal niet diefstalgevoelig. Bij Aston Martin Antwerp hebben we zelfs geen weet van gestolen voertuigen. Waarom zouden we die voorwaarde dan opleggen aan de klanten? We zien trouwens dat eigenaars van een Aston Martin echt zorg dragen voor hun wagen en dat het aantal kilometers eerder beperkt is. Een Aston Martin is gebouwd volgens de regels van de kunst en wordt ook zo behandeld. Dat zorgt er mede voor dat we scherpe tarieven kunnen aanbieden en lange-termijnrelaties kunnen opbouwen. Het beste voorbeeld? De eerste klant die 15 jaar geleden overstapte, is nog steeds klant.”

Wil je net zoals Aston Martin Antwerp beroep doen op onze expertise voor jouw verzekeringen? Contacteer dan één van onze experten via info@ld-m.be.

Frédéric Hopchet & Stef Tassignon
Frédéric Hopchet (Le Doux & Mortelmans) en Stef Tassignon (Aston Martin Antwerp)
Wiel